Indoor Cycling

Indoorcycling is staand of zittend fietsen op een speciale hometrainer en op de maat van de muziek zich in het zweet werken.

Tijdens deze workout wordt de weerstand van de fiets aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. Omdat er veel verschillende ritmes in een indoorcyclingles gebruikt worden en door de diverse zittende en staande technieken ontstaat een groot trainingseffect op hart, longen en beenspieren.
De weerstand kan per individu verschillend afgesteld worden, hij of zij bepaalt zelf de zwaarte van de training, eventueel met gebruik van een hartslagmeter.
Iedereen kan meedoen aan indoorcycling, verschillende niveaus kunnen naast elkaar aan de ride meedoen. Indoorcycling is een teamsport die je individueel beleeft.

Effecten van indoorcycling

Indoorcycling zorgt voor het sterker maken van het hart, het groter maken van de longinhoud zodat er meer zuurstof kan worden opgenomen, een regelmatige bloedsomloop, zodat de spieren beter worden doorbloed, het elastischer maken van de spieren zodat verzuring en aanhechtingspijnen minder voorkomen. Bil- been- en rugspieren worden veelvuldig gebruikt en dus getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets.

P1000923